dużo więcej niż catering.

Nasze dania


Rozumiemy potrzeby klientów, dlatego razem z Wami na każde przyjęcie przygotowujemy indywidualne kompozycje przystawek i dań. 
Żeby ułatwić Wam  decyzję, proponujemy wybór naszych sprawdzonych przepisów. Syciły zadowolonych gości już na niejednym przyjęciu.

Ulubione zupy

1. Rosół z makaronem - Przepyszny, tradycyjny wywar z delikatnego mięsa. Podawany z makaronem z jaj przepiórczych  jest nieodzownym elementem każdego wystawnego obiadu.
2. Krem pieczarkowy z grzankami – aksamitny krem z podsmażonych na maśle białych pieczarek podawany z chrupiącymi grzankami z pachnącego pszennego pieczywa.
3. Krem pomidorowy z mozarellą i bazylią – gęsta i aromatyczna zupa z krwistoczerwonych pomidorów z nutą bazylii podawana z plastrami mozarelli
4. Krem z buraka - aromatyczna zupka z buraków i innych warzyw z dodatkiem mięty podawana z kozim serem lub wędzonym twarogiem
5. Francuska zupa cebulowa – zeszklone na masełku krążki cebuli duszone w białym winie i rosole podawane ze złocistym pieczywem serowym.
6. Zupa piwna – wywar z wędzonki na piwie pszenicznym z delikatnym kurczakiem przyprawiony drobno posiekanym świeżym szczypiorkiem
7. Żurek tradycyjny – tradycyjny żur na zakwasie chlebowym z czosnkiem, pyszną podpieczoną kiełbasą śląską i jajkiem.
8. Sezonowy krem dyniowy – jesienna zupa krem z dyni, marchewki, pietruszki i selera. Idealnie komponuje się z grzankami razowymi.
9. Zupa gyrosowa - treściwa zupa mięsna z dużą ilością papryczki i cebulki   


Pożywne mięsa

1. Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym – grillowane polędwiczki wieprzowe duszone w sosie kurkowym przyprawione kolorowym młotkowanym pieprzem.
2. Polędwica wieprzowa po krakowsku – roladki z polędwicy wieprzowej nadziewane serem wędzonym  i krakowskimi wędlinami skąpane w sosie myśliwskim
3. Polędwiczki polsko – włoskie – delikatne kotleciki z polędwicy zapiekane z cukinią z suszonymi pomidorami i z serem oscypkowym.
3. Schab ze śliwką – talary soczystego schabu z chrupiącą skórką nadziewane aromatyczną suszoną śliwką kalifornijską
4. Karkówka wieprzowa w paprykowej marynacie – plastry karkówki wieprzowej przekładane marynatą z papryki, cebuli i pikantnego sosu pomidorowego
5. Roladki drobiowe ze szpinakiem w szynce szwarcwaldzkiej – kruche mięsko drobiowe owinięte wędzoną szynką szwarcwaldzką nadziewane szpinakiem oprószone ziołami prowansalskimi i czosnkiem
6. Udka z kurczaka faszerowane pieczarkami i serem mozzarellą – złociste pączki z udek z kurczaka nadziewane smażonymi na masełku pieczarkami i serem mozzarella owinięte wędzonym boczkiem
7. Racuchy drobiowe z pieczarkami – placuszki z ciasta naleśnikowego z kawałkami kurczaka, pieczarek i cebulki
8. Płatki indyka w migdałach – fileciki z indyka w złocistej panierce z płatkami migdałów
9. Kotlety cordon bleu w sezamie – wieprzowe lub drobiowe kotlety nadziewane szynką, rozpływającym się  serem w ozdobnej panierce sezamem
 10. De volaille -  roladki drobiowe w chrupiącej panierce faszerowane wypływającym masełkiem ze świeżym koperkiem
11. Steki z grilla – peklowana karkówka wieprzowa przyrządzana tradcyjnie na grillu opalanym węglem drzewnym.
12. Kotlety schabowe – legendarny schab ze złocistą panierką
13. Kotlety pod pierzynką – delikatne fileciki z kurczaka zapiekane z boczkiem z papryką, pieczarkami, porem z majonezem  lub warzywami z sosem czosnkowym na bazie beszamelu pod serowym przykryciem
14. Rolady śląskie – zrazy wieprzowe lub wołowe wypełnione ogórkiem, cebulką i boczkiem, z delikatnym posmakiem musztardy w sosie własnym.
15. Szaszłyki drobiowe – marynowane w papryce i ziołach kawałki kurczaka nabijane na patyk w towarzystwie cukinii, papryki, cebuli i boczku
16. Roladki mocno paprykowe - fileciki z kurczaka z paprykowym farszem w sosie pomidorowo - paprykowym                                                                                                                                                                                              
17. Rolada serowa z mięsem mielonym – rozpływające się w ustach ciasto serowo-majonezowe przekładane mięsem mielonym z szynki wieprzowej.
18. Udziec wieprzowy - delikatna, soczysta i aromatyczna szynka wieprzowa z kością (porcja xxl)
19. Golonka - wieprzowa golonka przygotowywana na bawarski sposób z dodatkiem piwa
20. Roladka z indyka w sosie miodowo-musztardowym - delikatny filet z indyka przełożony serem fetą w kremowym sosie z suszonymi pomidorami i prażonymi migdałami  
21. Pełna kieszeń - pierś z kurczaka wypełniona pieczarkami i żółtym serem marynowana w śmietance z dodatkiem wytrawnego trunku i pieprzu cayenne           nowość!
22. Frykadelki w pieczarkach - klopsiki mielone duszone w gęstym sosie śmietankowo - pieczarkowym    nowość!

Nieodzowne dodatki

1. Kluski śląskie – tradycyjne jasne kluski opolskie
2. Kluski tarte – pyzy ziemniaczane
3. Ziemniaki puree – puree ziemniaczane okraszone klarowanym, złocistym masełkiem posypane koperkiem
4. Ziemniaki smażone z cebulką i boczkiem  - smażone na boczku i cebulce plastry ziemniaków doprawione solą i pieprzem
5. Ziemniaczane księżyce – podpiekane na złocistobrązowy kolor ćwiartki ziemniaków przyprawione papryką czerwoną
6. Frytki – smażone na głębokim tłuszczu, chrupiące paski ziemniaków z solą
7. Kulki ryżowe z pieczarką  - orientalne kluseczki z ryżu białego nadziewane pieczarkami i żółtym serem w delikatnej panierce
8. Ziemniaczane łódeczki z serem i sosem czosnkowym – połówki ziemniaków faszerowane nadzieniem z sera feta, pora, boczku i ziemniaka, serwowane z sosem czosnkowym.
9. Sezonowe ziemniaki nacinane – ponacinane, młode ziemniaczki pieczone w skórce z oliwą z oliwek w obecności czosnku
10. Krokiety ziemniaczane - wałeczki z masy ziemniaczanej w chrupiącej, złocistej panierce                      


Propozycje surówek i sałatek

1. kapusta czerwona na ciepło
2. kapusta biała na ciepło
3. surówka z białej kapusty z czosnkiem
4. surówka z młodej kapusty
5. buraczki
6. kapusta pekińska „kolorowa”
7. kapusta pekińska ze słonecznikiem
8. kapusta pekińska z kurczakiem wędzonym i czerwoną fasolą
9. sałatka gyrosowa
10. sałatka grecka
11. rucola z kozim serem i gruszką
12. pomidory mozzarella na liściach ruccoli z octem balsamicznym
13. sałatka z szynką szwarcwaldzką i orzeszkami nerkowca                            
14. mix sałat z grzankami i sosem czosnkowym
15. sałatka "granatowa" z serem blue i orzechami pini
16. sałatka z makaronu ryżowego
17. sałatka z makaronu tortellini
18. sałatka z selera konserwowego z ananasem
19. sałatka Waldorfa z selera (korzeń lub nać) z rodzynkami i orzechami
20. sałatka ziemniaczana z boczkiem
21. sałatka warzywna tradycyjna lub w świeższym wydaniu
22. sałatka brokułowa z suszonymi pomidorami 
23. sałatka kalafiorowa „kolorowa”
24. sałatka kalafiorowa z jajkiem

A na zakąskę:

1. tymbaliki drobiowe lub wieprzowe
2. rolada łososiowa
3. rolada serowa
4. jajeczka w sosie tatarskim
5. przekąski z ciasta francuskiego
6. pieczarki smażone z serkiem chrzanowym
7. tortilla z warzywami
8. trójkąciki z pieczarkami lub tuńczykiem
9. patery wędlin i serów

Ponadto:

1. sakiewki naleśnikowe ze szpinakiem - podawane na sosie pomidorowym na wędzonce
2. tort naleśnikowy z pieczarkami
3. cannelloni ze szpinakiem - makaronowe rureczki wypełnione farszem szpinakowym
4. lasagne
5. ziemniaczane łódeczki z mięsem mielonym – połówki ziemniaków wypełnione meksykańskim sosem z mięsem mielonym, ostrymi papryczkami chilli, czerwoną fasolą i kukurydzą.
5. krokiety (z mięsem, kapustą i grzybami, z pieczarkami i żółtym serem)
6. barszcz czerwony
7. bogracz – treściwa i dobrze przyprawiona zupa gulaszowa. Nasze danie popisowe ;)
8. strogonoff
9. flaki
10. bigos